xmas-f copy.gif
Dan MLADINOIU
Semifinalele Cupei Romaniei
FC National va intalni formatia Dinamo Bucuresti in semifinalele Cupei Romaniei. S-a stabilit, luni, in urma tragerii la sorti efectuate in cadrul Adunarii Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal. in cealalta semifinala se vor intalni echipele Farul Constanta si Universitatea Craiova.
Meciurile tur vor avea loc pe 9 martie, in timp ce returul se va disputa pe 13 aprilie 2005. Finala Cupei este programata pe 18 mai, anul viitor.
Tragerea la sorti a fost efectuata de presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu.
Generozitate „olimpica”
Inotatoarea poloneza Otylia Jedrzejczak si-a vandut la licitatie medalia de aur cucerita la Atena in schimbul sumei de 257.550 de zlotii (82.700 de dolari), banii fiind donati unei clinici in care sunt tratati copiii bolnavi de cancer.
Sportiva a cucerit aurul olimpic in proba de 200m fluture si s-a clasat pe locurile secunde la 400m liber si 100m fluture. Statul polonez a decis sa-i ofere inotatoarei in varsta de 20 de ani o replica din aur masiv a medaliei vandute la licitatie, cea originala fiind doar placata cu aur.
Fostul selectioner al echipei reprezentative a Italiei, Arrigo Sacchi, actualmente director sportiv la gruparea AC Parma, a fost contractat de formatia spaniola Real Madrid. Reamintim ca fostul antrenor al „galacticilor”, argentinianul Jorge Valdano a demisionat din aceasta functie in luna iunie, actualul tehnician avand titulatura de interimar.
Dan MLADINOIU
Romania, 1 pas inapoi
Reprezentativa Romaniei ocupa locul 29 in clasamentul FIFA pe luna decembrie, dat publicitatii, luni, de forul fotbalistic mondial. Romania a acumulat 664 de puncte si a coborat o pozitie in comparatie cu luna anterioara. Adversarele tarii noastre in preliminariile Cupei Mondiale din Germania 2006 se situeaza pe urmatoarele locuri: Cehia - locul 4 (777), Olanda - 6 (758), Finlanda - 43 (607), Macedonia - 92 (497), Armenia - 119 (402) si Andorra - 138 (336).
Marian MUSAT
„Pentru a reusi in viata, trebuie sa visezi!“
Pe parcursul a catorva episoade am incercat sa intram in intimitatea, in filozofia artelor martiale si, indeosebi in Karate Traditionale FUDOKAN. Domnul Dan Stuparu, centura neagra 7 DAN, are un principiu - far calauzitor in viata: „Sa nu faci rau niciodata!”

Continuam ultima parte a discutiei cu presedintele Federatiei Romane de Karate Traditional.  
- Ce se intampla in artele martiale? Peste ani vom mai vorbi despre karate traditional?
- Cu certitudine. Aceasta sintagma aparuta in 1990 parea fortata la inceput. Avand la baza tehnici de brate, de picioare, s-au dezvoltat noi forme de lupta pe care noi generic le numim karate moderne, dar care au renuntat total la principiile de baza. Or, TO DOME pentru ca acest principiu are o incarcatura filozofica. Sa faci totul intr-o singura actiune, inseamna ca n-ai niciodata o a doua sansa. Trebuie sa faci absolut totul perfect. Principiul TO DOME se aplica-n orice. Din acest punct de vedere noi am inceput sa salvgardam toate aceste aspecte cultural-filozofice, educationale, noi consideram caracterul traditional mai presus de sport…ªi la chinezi se intampla la fel; ceea ce vedeti la televizor sunt exhibitii, care n-au nici o legatura cu karate-ul traditional.
- Sportul si artele martiale in general promoveaza violenta, o stare de conflict, nevoia de competitie, de a domina. Este o manifestare a spiritului razboinic?
- Dimpotriva. Artele martiale au avut aceasta componenta, insa pe parcurs s-a transferat intr-un plan secund. Gena de a domina, de a te impune o avem in ADN-ul nostru. La ora actuala urmarim sa mergem pe calea perfectionarii tuturor calitatilor umane.
- Ce inovatii, ce modificari se manifesta in artele martiale?
- Au aparut imbunatatiri, insa nici o modificare Diamantul pe care-l descoperi il scoti din cine stie ce mina…
- …din mii de tone de steril.
- …asa ca sa devina briliant trebuie sa-i dai zeci si sute de mii de fatete, lustruite cu foarte mare atentie, de mesterul care stie ce sa fateteze si sa scoata de acolo bijuteria.
- Lumea face confuzie intre diamant si briliant.
- Briliantul este diamantul prelucrat, iar nu intamplator noi avem ca emblema pe sigla Federatiei Internationale de Karate Traditional si un mic briliant.
- Diamantul face parte din aceeasi categorie cu carbunele.
- Corect, dar este cel mai tare, nu exista un material cu o duritate atat de mare. N-a fost descoperit in afara de spiritul omenesc.
- Domnule Dan Stuparu, va multumesc pentru amabilitatea de a purta acest dialog urandu-va ca micul diamant ce-l aveti - si aici ma gandesc la fiul dvs - sa ajunga un briliant. Si in viata, si pe tatami.
 
copyright © Punctul pe I ®
Textele si fotografiile din aceste pagini sunt proprietatea titularilor de copyright
si nu pot fi folosite decat cu acordul scris al acestora
webdesign & webmaster: Adrian Grosu  ida@idadesign.tk
Santa_1.gif
frontpag1.1 copy.gif
acasa1 copy.gif
edit1 copy.gif
viata1 copy.gif
politic1 copy.gif
social1 copy.gif
cultura1 copy.gif
sport1 copy.gif
econ1 copy.gif
arhiva1 copy.gif
despre noi1 copy.gif
contact1 copy.gif
Punctul pe I
vl.gif
monitorul.gif
impartial.gif
rgl.gif
Galati media
Rubrici
Page 1 copy.gif
Prima pagina
Link-uri utile
meteo1 copy.gif
 
meteo2.gif
curs1 copy.gif
joburi1 copy.gif
cellphone.gif
sms1 copy.gif
download.gif
download1 copy.gif
curs.gif
joburi.gif
 
 
 
 
 
Dan MLADINOIU
Sacchi la Real Madrid
 
 
Interviu cu Dan STUPARU (V)